Hírek

2009.01.29. 16:51

Dunaszerdahelyen a szurkolók sértettek törvényt

A szurkolók törvényt sértettek Dunaszerdahelyen – állapította meg most lezárult vizsgálatában a szlovák belügyminisztérium.

BAMA

A november elsején játszott DAC-Slovan bajnoki mérkőzésen szlovák rohamrendőrök benyomultak a hazai csapat szurkolóinak szektorába, ahol magyarok is voltak, és rátámadtak az emberekre. Tizenegyen megsérültek, köztük öt magyar állampolgár. Magyarország ezért konkrét bizonyítékokat kért, ezeket azonban a mai napig nem adtak át.

A belügyminisztérium szerint négyféle bűncselekményt követtek el a szurkolók, további 11 kihágásért pénzbüntetést szabtak ki. Azt is megállapították: a mérkőzés szervezője, a dunaszerdahelyi FK DAC 1904 labdarúgó klub nem teljesítette előírt kötelességeit, ezért szükség volt a rendőri segédletre, amelyet a szlovák parlament védelmi és biztonsági bizottsága, valamint a szlovák főügyészség is törvényesnek minősített.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kpi.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva