Hírek

2009.01.23. 17:05

Elefánt egyelőre az orosz bajnokságban zsonglőrködik

Alekszandr Prudnyikov bivalyerős fiú, és még ragad is hozzá a labda. A fiatal tehetség 2007-ben debütált az orosz bajnokságban. Egyelőre a Szpartak Moszkva játékosa. De meddig?

BAMA

Magyarország már a csoportmeccsek után búcsúzott a 2006-os U17-es Európa-bajnokságtól. Nem így az orosz válogatott, amely az akkori nyitó találkozón egy szerencsés góllal verte Both József gárdáját, végül pedig megnyerte a sorozatot. A Szbornaja egyik legjobbja egy igazi erőcsatár, Alekszandr Prudnyikov volt - a robosztus center gólja döntötte el a Németország elleni elődöntőt, és Prudnyikov a fináléban is gólt lőtt a cseh válogatott ellen – írja a focitipp.hu.

Prudnyikov 2007 áprilisában debütált a Szpartak nagycsapatában - és a Lucs-Energija Vlagyivosztok elleni mérkőzésen mindjárt győztes gólt szerzett. Sem Csercseszov, sem Laudrup vezetése alatt nem sikerült magát stabil kezdőjátékosként beverekednie a Szpartak kezdőjébe, a 2007-es idényben 12, az idei szezonban 21 bajnokin szerepelt, de átlagos játékideje csupán 32, illetve 48 perc volt. Összesen öt bajnoki gólt szerzett a Szpartaknál. Ezzel együtt meggyőzően futballozik: 2008 őszén már a felnőttek között találkozhattunk a Szpartak csatárának nevével: Prudnyikovot Guus Hiddink meghívta az orosz válogatott októberi vb-selejtezőire - a németek és a finnek ellen a holland azonban csak a másik ifjú sztárt, Alan Dzagoevet küldte be csereként.

Atlasztermete és kapu előtti határozottsága miatt Elefántnak (oroszul: szlon) becézik, ám alighanem minden edző elfogadna egy olyan tankszerű centert, aki így kezeli a labdát. Tavaly egy Krilija Szovjetov elleni orosz bajnokin Frank Arnesen, a Chelsea sportigazgatója is megnézte a csatárt. De hiába nyűgözte le játékával a dánt, Prudnyikov maradt Moszkvában. Egyelőre - ebben az orosz viszonyokat ismerők kivétel nélkül egyetértenek.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kpi.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva