Hírek

2009.01.31. 18:55

Először nyert a Vidi Horvátországban

Több „új fiú" is jól szerepelt csapatában a szombati edzőmérkőzéseken. Felhívta magára a figyelmet a fehérvári Máté, a debreceni Mikuljak, a nyíregyházi Jakob és az egerszegi Simpson is.

Dénes Tamás

Szép győzelmet aratott a horvátországi edzőtáborozáson résztvevő Fehérvár a szerb bajnokságban a kiesés ellen harcoló FK Banat ellen. Érdekes, hogy Varga István – hogy több játékosát is kipróbálja – két alapemberét, a válogatott kerettag Horváth Gábort és a brazil Andre Alvest csak a második játékrészben küldte pályára. A fehérváriakon nem látszott a kemény munka okozta fáradtság. Az első félidőben Vujovics góljával szereztek vezetést, majd a második félidőben a második vonalbeli bőcsi együttestől szerződtetett, még csak tizenéves Máté János két találatával fölényessé tette a győzelmet.

A második félidőben játszott a mindössze egy nappal korábban a csapathoz csatlakozott, ukrán Olekszandr Tkacsuk is. Bár a felkészülési mérkőzéseken az eredményeknek nincs nagy jelentősége, jegyezzük meg, hogy a horvátországi tartózkodás harmadik meccse volt a szerbek elleni, ez hozta az első győzelmet, sőt, az első gólt is. A „Vidi” korábban kikapott Zágrábban előbb a helyi Dinamótól, majd a Lokomotivától is.

Ugyancsak szerbiai csapat ellen nyert a Honvéd: a piros-feketék az ottani második vonalban szereplő, szabadkai Szpartakot gyűrték le, mindkét félidőben egy-egy gólt szerezve. Sztojakovics lőtte az első, a második félidőre beszállt Abbas a második gólt. A kispestiek kezdő csapatában nyolc külföldi kapott helyet, majd beállt még két légiós csatárcsere is.

A Diósgyőr Szlovákiában, Rimaszombaton lépett pályára a helyi, a szlovák második vonalban szereplő csapat ellen. A hazaiak többször is vezettek, de a borsodiak mindig ki tudtak egyenlíteni. A 3-3-ra végződött találkozón góljaikat Bogunovics, Milicsics (a két középső védő) és Kamber szerezte. A Sisa Tibor távozása után szerződtetett edző, Gálhidi György ezen a találkozón mutatkozott be a csapat élén. Szlovákiában, de erősebb csapat ellen ért el döntetlent az MTK: a kék-fehérek gól nélküli kilencven percet tudhatnak maguk mögött a Dukla Banska Bystrica ellen.

A törökországi Belekben, szinte zárt körben, a győr kétgólos vereséget szenvedett az ugyancsak ott edzőtáborozó Szpartak Moszkvától. Az orosz csapat góljait Malejov és Bazsenov szerezte. Az eredmény nem kifejezetten hízelgő, de a győriek nem játszottak alárendelt szerepet a náluk erősebb ellenféllel szemben. Ugyancsak Törökországban játszott a Haladás, mégpedig erős ellenfél, az osztrák élvonalban szereplő Sturm Graz ellen. A találkozón nem esett gól, a klub honlapjának tudósítása szerint a szombathelyi csapat, a játék képe alapján, győzelmet érdemelt volna.

A Siófok továbbra is jó sorozatban van: a téli felkészülés során sorra nyeri az edzőmeccseit. Szombaton a Kaposvölgye ellen győzött, két új szerzemény, Ivancsics Gellért és a nemrégiben szerződtetett Georges Ekunda góljával. A Balaton-parti gárda ma reggel horvátországi edzőtáborozásra indult.

Második vonalbeli csapat ellen nyert a Debrecen, a Nyíregyháza, a Kecskemét és a ZTE is. A Loki az első félidőben kétgólos hátrányba került a Békéscsaba ellen, úgy, hogy a Viharsarokból érkezett vendégek még egy büntetőt is kihagytak. Az őszi bajnok aztán a folytatásban érvényre juttatta tudásbeli fölényét, s 4-2-re nyert. A győzelemben nagy szerepe volt az ukrán próbajátékosnak, a korábban az ungvári Zakarpatyje csapatában szereplt Vladiszlav Mikuljaknak, aki – Czvitkovics és Kerekes gólja után – duplájával eldöntötte a találkozót. Ez volt a törökországi edzőtáborozásra utazó debreceniek idei első győzelme.

Ugyancsak 4-2-re nyert a ZTE, mégpedig az élvonalba vágyó Gyirmót otthonában. A Zete első gólját Illés Gyula, a másodikat a próbajátékon szereplő, kanadai állampolgárságú David Simpson, az utolsó kettőt Darko Pavicsevics szerezte. A Kecskemét simán, 3-0-ra legyőzte a Baját, a lila-fehérek góljait Hegedűs, Balog és Montvai szerezték. Ugyancsak háromgólos győzelmet aratott a Nyíregyháza, amely Nagy, Batizi-Póci és a román Jakob találatával gyűrte le az első félidőben még szívósan védekező Szolnokot. Csak döntetlent ért el a Paks a Budaörs otthonában. Az NB I-es csapat két gólját Heffler és Tököli lőtték.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kpi.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva