Hírek

2009.01.08. 16:45

Ferencváros ürügyén törvényt módosítana az MSZP

John Emese (SZDSZ) szerint csak a nagyarányú részvétel szoríthatja vissza a populista pártokat a ferencvárosi időközi parlamenti választásokon. Kampányzáró sajtótájékoztatóján azt mondta: a sajtó által botrányosnak minősített kampány során előkerültek a választási rendszernek azok az anomáliái és „provokációs elemei”, amelyekre korábban nem fókuszált a média.

Boda V.

A jobbik jelöltje – és egyben a Magyar Gárda alapítója –, Szegedi Csanád kijelentette: a győzelem reményében indul az időközi választáson, és reálisnak tartja a tíz százalék körüli eredményt. Választási programjában azt ígérte: megtisztítják a fővárost a korrupciótól, a káosztól és a „cigánybűnözéstől”.

Burány Sándor, az MSZP fővárosi szervezetének elnöke szerint a ferencvárosi választás tapasztalatai alapján módosítani kell a választási törvényt, a körzetbeosztásokat és az ajánlószelvények rendszerét. Hangsúlyozta: az MSZP kivételével minden párt érintett valamilyen módon az ajánlószelvényekkel kapcsolatos visszaélésben.

Fónagy János (Fidesz) azt mondta: pártja 2008-ban tízszer adott be a választási törvényre vonatkozó módosító javaslatot, ezeket azonban leszavazták.

Vasárnap azért tartanak időközi választást a Ferencvárosban, mert Gegesy Ferenc, a kerület polgármestere szeptember közepén lemondott egyéni parlamenti mandátumáról.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kpi.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva