Hírek

2009.01.11. 13:30

Fontosabb a szex, mint az autók?

Ötmilliárd dolláros szövetségi élénkítő csomagot sürget a gazdasági válság miatt nehéz helyzetbe került amerikai pornóipar számára az üzletág két mogulja, Larry Flynt, a Hustler magazin kiadója és Joe Francis.

BAMA

[caption id="" align="aligncenter" width="465"] Flynt: az amerikaiak kocsi nélkül még boldogulnak, de szex nélkül nem.
[/caption]Felhívással fordultak a washingtoni kongresszushoz azt kérve, hogy nyújtsanak szövetségi segélycsomagot a felnőttszórakoztató-iparnak a nehéz gazdasági idők átvészeléséhez. „Az emberek túlságosan lehangoltak ahhoz, hogy szexuálisan aktívak legyenek” – indokolta a kérést Flynt, hozzátéve, hogy ez nagyon egészségtelen a nemzet számára. Arra is hivatkozott, hogy a DVD-k forgalma egy év alatt 22 százalékkal csökkent. Azt is kijelentette, hogy „az amerikaiak kocsi nélkül még boldogulnak, de szex nélkül nem”. Flynt ezzel arra utalt, hogy a szorult helyzetű amerikai autóipar a napokban kapott több milliárd dolláros áthidaló kormányhitelt. „Itt az ideje, hogy a kongresszus felkeltse Amerika szexuális étvágyát” - írta.

Francis véleménye szerint az igényelt 5 milliárd dolláros segély éppen elegendő lenne ahhoz, hogy megmentsék az évi 13 milliárd dolláros forgalmú pornóágazatot az összeomlástól. Mint fogalmazott, „a kongresszus mentőövet dob az ország legfontosabb iparágainak, s mi ugyanilyen elbánásra tartunk igényt”. A washingtoni kongresszus egyelőre nem reagált a megkeresésre.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kpi.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva