Hírek

2009.01.10. 10:09

Gazprom: Juscsenko az akadály

Az orosz Gazprom azzal vádolta szombaton Viktor Juscsenko ukrán elnököt, hogy megakadályozza a jegyzőkönyv aláírását az Ukrajnán keresztüli gázszállítások ellenőrzését végző megfigyelőkről.

BAMA

Szergej Kuprjanov, a Gazprom szóvivője a Pervij Kanal orosz tv-csatornának nyilatkozva emlékeztetett arra, hogy még mindig nem írták alá az ellenőrzésre hivatott vegyes bizottság létrehozásáról szóló megállapodást – írja a Privátbankár. „Ez azt jelenti, hogy az ukrán elnök döntése vagy döntéshiánya továbbra is akadályozza gázszállításunkat” - mondta a szóvivő.

A vita szereplőinek – Oroszországnak, Ukrajnának és az Európai Uniónak – tárgyalásai már pénteken is a jegyzőkönyv aláírásán feneklettek meg. Mirek Topolánek cseh kormányfő, az EU soros elnöke ennek ellenére este Kijevben már úgy nyilatkozott, hogy Oroszország és Ukrajna megállapodott arról, hogy engedélyezik egymás megfigyelőinek, hogy ellenőrizzék az Ukrajnán keresztüli, Európába történő gázszállításokat.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kpi.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva