Hírek

2009.01.15. 17:05

Gólokkal vertük a görögöket

A magyar női és férfi utánpótlás válogatott is lejátszotta első mérkőzését az Ausztrál Ifjúsági Olimpiai Fesztiválon (AYOF) Sydneyben. Mindkét találkozó magyar diadalt hozott.

BAMA

Mindkét eredmény azt mutatja, hogy a bíráskodás a támadójáték érvényesülésének kedvez – olvasható a Magyar Vízilabda Szövetség hivatalos honlapján. A lányok mérkőzése összesen 28 gólt hozott, s a lefújáskor 19:9 állt a jegyzőkönyvben, ami már-már kézilabda mérkőzések végeredményét idézi. A gólokat Jancsó (4), Kisteleki (4), Somhegyi (3), Antal (2), Czigány (2), Kovács (2), Berta (1), Keszthelyi (1) lőtték.

A fiúk is sok gólt termeltek, hiszen 16:9-re múlták felül a helléneket. A helyszínről kapott információk szerint már az első negyedben egyértelművé tettük, hogy melyik a jobb csapat (5:1). A második negyedben gyakorlatilag eldőlt a mérkőzés (7:2), s így érthető, hogy lankadt a figyelem, ami az ellenfél lefordulásaiban és góljaiban mutatkozott meg, illetve a sok csere is megakasztotta a gépezetet. Ekkor átmenetileg feltámadtak a görögök (0:3), de a befejező negyedre rendeztük a sorokat (4:3), s fölényesen megnyertük a mérkőzést. A gólokon Angyal (6), Fazekas (4), Ernyei (3), Korényi (2) és Rusz (1) osztoztak.  A másik két mérkőzésen az ausztrál ifjú hölgyek 17:10-re, az urak pedig 27:6-ra verték a kínaiakat. Ezek az eredmények előrevetítik, hogy holnap, amikor a magyar csapatok a kínaiakkal mérkőznek, valószínűleg nem akad túl sok izgulni való.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kpi.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva