Hírek

2009.01.21. 18:44

Határozott a bíróság: Toller László cselekvőképtelen

Cselekvőképességet kizáró gondnokság alá helyezték Toller László szocialista parlamenti képviselőt, Pécs polgármesterét.

BAMA

A három évvel ezelőtti autóbalesete óta kómában fekvő politikusról a Szigetvári Városi Bíróság hozott elsőfokú, nem jogerős határozatot. A bíró a döntést főként a politikus állapotáról készült orvos szakértői vélemény alapján hozta meg. Indoklása szerint Toller László a balesetben olyan súlyos agyi károsodást szenvedett, hogy ügyei viteléhez szükséges belátási képessége tartósan és teljes mértékben hiányzik. A vonatkozó rendelkezések értelmében a gyám személyéről csak azt követően határozhatnak, ha jogerőssé válik a szocialista politikus cselekvőképtelenségét megállapító bírói döntés.

Ha az ítélet jogerőre emelkedik, Toller elveszíti képviselői mandátumát, és harminc napon belül időközi választást kell kiírni Baranya 3. számú országgyűlési választókörzetében.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kpi.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva