Hírek

2009.01.12. 15:41

IDF: bíróság elé is kerülhet a kizárási ügy

A Magyar Demokrata Fórumon (MDF) belüli sok kizárás odáig fog vezetni az Ifjúsági Demokrata Fórum (IDF) szerint, hogy csak Dávid Ibolya és Herényi Károly marad a pártban - mondta az IDF országos választmányának elnöke hétfőn a távirati irodának.

mti

Huber Szebasztián annak kapcsán szólalt meg, hogy az MDF vasárnapi országos választmányi ülésén úgy döntöttek, hogy minden formában megszakítják az együttműködést az IDF-fel. Az IDF vezetőjének véleménye szerint könnyen lehet, hogy ez az ügy is a bíróságon köt ki, de ezt még - mint mondta - meg kell fontolniuk.

Herényi Károly, az MDF frakcióvezetője a távirati irodával vasárnap késő este közölte, hogy az együttműködés megszakításáról szóló határozati javaslatot Dávid Ibolya pártelnök terjesztette a választmány elé, amelynek jelen levő tagjai 32 igen és 5 tartózkodás mellett elfogadták azt. Huber ezzel kapcsolatban elmondta, hogy a határozat szabálytalan és törvénytelen körülmények között született meg, hiszen Herényi Károly is elismerte, hogy a választmányi tagoknak csak nagyjából a 35 százaléka szavazott, azaz nem volt meg a megfelelő többség a határozathozatalhoz.

Azon kérdésre, hogy terveznek-e jogi lépéseket, Huber Szebasztián azt mondta, hogy olyan sok a törvénytelenség és a szabálytalanság, hogy már többen pereskednek az MDF-fel, így „könnyen lehet, hogy ezek az ügyek is ott kötnek ki”.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kpi.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva