Hírek

2009.01.06. 10:02

Kórházakban keresnek menedéket a Hamász-vezetők?

Kórházakban és nemzetközi intézmények közelében keresnek menedéket a Hamász egyes vezetői – írja a Háárec című izraeli lap palesztin forrásokra hivatkozva. Az újság szerint az egyik gázai kórházban a radikális szervezet vezetői még sajtókonferenciákat is tartottak.

mr

Egy másik nagy izraeli lap arról számolt be, hogy a Hamasz a hétfői harcokban megpróbált öngyilkos merénylőket is bevetni, de sikerült őket időben semlegesíteni.

Közben folytatódik az izraeli előrenyomulás: kedd hajnalban harckocsik vonultak be a Gázai övezet déli részén fekvő Han Júniszba. Palesztin források arról is beszámoltak, hogy egy izraeli harckocsilövedék hat palesztin fegyverest ölt meg Deir al-Balah városban, amit hadihajókról is lőttek. Egy palesztin rádió szerint a Hamász harcosai lelőttek egy pilóta nélküli izraeli gépet. Olmert izraeli kormányfő azt mondta: addig folytatják a háborút, amíg nem lesz biztosíték arra, hogy többé nem éri palesztin rakétatámadás a zsidó állam területét.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kpi.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva