Hírek

2009.01.22. 08:56

Meghosszabbították a nyomozást Kiskunlacházán

Hatvan nappal meghosszabbította a kiskunlacházai gyermekgyilkosság felderítésére két hónappal ezelőtt indított nyomozás befejezésének határidejét a Pest Megyei Főügyészség

mti

Január 23-án jár le az első 2 hónapos határidő, tekintettel arra, hogy november 23-án követték el a bűntényt. Az említett nap hajnalán egy 14 éves kislányt öltek meg Kiskunlacháza egy ligetes részén.

A Pest Megyei Főügyészség szóvivője elmondta: az ügy előadója az iratok tanulmányozása után döntött a hosszabbításról, mert úgy ítélte meg, hogy az elkövetkező hetekben további adatgyűjtésre, újabb tanuk meghallgatására, illetve igazságügyi szakértői vélemények beszerzésére lesz szükség.

Beluzsárné Belicza Andrea közölte, hogy eddig több mint 200 tanút hallgattak ki, de a beidézettek száma folyamatosan nő, s új fejlemények is vannak, ezekről azonban a nyomozás érdekében egyelőre nem tájékoztathatja a közvéleményt.

A sajtóreferens az MTI érdeklődésére közölte: a rendőrség egyelőre nem tervezi, hogy a kiskunlacházai önkormányzathoz hasonlóan, nyomravezetői díjat tűzzön ki. Egyrészt azért, mert szeretnék először az összes ígéretes nyomozati szálat elvarrni, minden információnak a végére járni, másrészt azért, mert a már kitűzött egymilliós összeg sem hozta a várt eredményt: senki sem jelentkezett érdemi információkkal.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kpi.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva