Hírek

2009.01.30. 17:43

Megszüntetné a napi standolást a Fidesz

Megszüntetné a Fidesz a napi standolásra, a 250 ezer forint feletti banki átutalásokra és a házipénztár készpénzállományának korlátozására vonatkozó törvényi kötelezettségeket.

A.V.

Az ellenzéki párt szerint a február 1-től életbe lépő napi standolás bevezetése óriási adminisztrációs terhet ró a vendéglátósokra és pontos betartása szinte lehetetlen. Ez a rendelkezés egyébként 2004-ben egyszer már megbukott.

A Fidesz úgy véli, a készpénzes fizetés 250 ezer forintban való maximalizálása kimondottan nehéz helyzetbe hozhatja azokat a kis- és középvállalkozókat, akik a körbetartozás elburjánzása és az alacsony fizetési fegyelem közepette az azonnali készpénzzel való fizetést az áru átadásával egy időben bonyolítják.

A párt szerint indokolatlan a házipénztárban tartott készpénzállomány további korlátozása is. Ez a rendelkezés csak a pénzintézeteknek használ, míg a vállalkozások számára fölösleges nehézségeket jelent a készpénzkezelésnél és a készpénzes fizetéseknél. Az ellenzéki párt azt javasolja, hogy e három rendelkezést a kihirdetését követő nyolcadik napon helyezzék hatályon kívül, és alkalmazzák a törvény kihirdetésekor még jogerősen el nem bírált hatósági ügyekben is.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kpi.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva