Hírek

2009.01.30. 14:06

Milliárdos sikerdíj a semmiért?

Milliárdos sikerdíj jut önkormányzati kötvények forgalmazásáért egy budapesti cégnek.

BAMA

[caption id="" align="alignright" width="235"] Az érintett önkormányzatok pártállásáról nem beszélt, de aTóth által említett Békéscsaba, Békés és a megyei önkormányzat is fideszes vezetésű. FOTÓ: KISS ZOLTÁN
[/caption]Legalább 100 milliárd forintos összeg erejéig egy budapesti céget bízott meg értékpapírok forgalmazásával huszonöt olyan önkormányzat, amely  korábban kötvényeket bocsátott ki – ezt Tóth Károly szocialista párti országgyűlési képviselő jelentette be pénteki sajtótájékoztatóján Békéscsabán, hozzátéve: tudomása szerint a cég egymilliárd forint feletti sikerdíjra számíthat.

A képviselő arról is beszámolt, hogy az ügyről tájékoztatta a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyeletét és a Pénzügyminisztériumot, és vizsgálatot kért.

Az MSZP politikusa az érintett budapesti székhelyű céget, a Priv-Invest Gazdasági Tanácsadó Kft.-t ugyan megnevezte, kérdésre válaszolva viszont nem kívánta részletezni, hogy milyen pártállásúak az érintett önkormányzatok. Annyit azonban megjegyzett: Békés megyében három szerződő önkormányzatról tud: Békéscsaba és Békés városáról, valamint a Békés Megyei Önkormányzatról, ezek pedig – mint jelezte – mind fideszes irányítású testületek.

További információkért olvassa el a BEOL.hu cikkét!

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kpi.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva