Hírek

2009.01.25. 19:12

Nem felelős a tanár a napközis erőszakért

Nem felelős a tanár a szegedi általános iskolában történt erőszakért – állapította meg a rendőrség. Az eset még tavaly ősszel történt, de a szülők nem akarták, hogy kiderüljön.

B. V.

Tízéves fiúk egyik osztálytársukat, egy kilencéves kislányt erőszakoltak meg a napközis foglalkozás alatt. Az iskola belső vizsgálata szerint nem vonható felelősségre a pedagógus, mert a gyerekek a játszótéren – ahol a napközis foglalkozás folyt – elbújtak egy ház alakú fajátékba, így nem is láthatta őket. Az iskola szerint nem hallatszott zaj vagy segélykiáltás.

A tanár felelősségét a rendőrség is vizsgálta: eszerint sem hibázott. „A nyomozás minden körülménnyel foglalkozott, és ha felmerült volna a pedagógus felelőssége, akkor nem zárták volna le az eljárást” – mondta Tuczakov Szilvána, a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője. Az ügyben Aáry-Tamás Lajos oktatásügyi ombudsman is vizsgálatot indított.

Az erőszakoló fiúkat azóta másik iskolába íratták. Mivel az öt fiú közül egyik sem éri el a büntethetőség korhatárát, a legsúlyosabb szankció az állami gondozásba vétel lehet.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kpi.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva