Hírek

2009.01.25. 09:29

Nem fért bele két, ötperces gólcsend

Szoros mérkőzésen vereséget szenvedett szombat este a magyar kézilabda-válogatott a hazaiaktól a horvátországi világbajnokságon.

Dénes Tamás

Hihetetlen hangulat fogadta a magyar válogatottat Zágrábban, csaknem tizenhatezer szurkoló tombolt a lelátón. Köztük – erősen szétszóródva – vagy ezer magyar. Éneküket elnyomta a zene a Himnuszunknál – bizony játszották már szebben is nemzeti imánkat.

[caption id="" align="aligncenter" width="460"] A horvát Igor Vorival nehezen bírtak a magyar védők, Nagy László (jobbra) a csapatunk legjobbja volt. FOTÓ: AFP
[/caption]Szerencsére a válogatottunk jobban „muzsikált”: Tonci Valcic vezető gólja után Császár Gábor a félidő egyetlen magyar heteséből, majd Nagy László akcióból szerzett gólt. Utána ellenben a horvátok lőttek zsinórban hármat, majd a magyar kotta volt pontos: Harsányi két gólt is lőtt a szélből hasonló koreográfia alapján. A félidő közepéig aztán felváltva estek a gólok, pedig közben a horvátok emberelőnyben is játszhattak. Iváncsik Gergő azonban hátrányból is a kapuba talált. Sajnos, utána Hrvatin és Lackovic góljával megint kettővel elmentek a hazaiak, ám jöttek a magyarok percei: Nagy, Eklemovics, ismét Nagy, majd Ilyés lőtt gólt, közben pedig csak a sérülten játszó világklasszis, a korábban kétszer is a földkerekség legjobb kézilabdázójának választott Ivano Balic győzte le Puljezevicset. Tizenegy-tíz volt akkor az eredmény a javunkra, Vori kiegyenlített, de a századik válogatottságát ünneplő Császár talpról óriási gólt lőtt: 12-11. Öt perc volt még akkor hátra az első félidőből.

Szombati eredmények

KÖZÉPDÖNTŐ, I. CSOPORT

Horvátország – Magyarország 27-22 (14-12)

Szlovákia – Koreai Köztársaság 23-20

Franciaország – Svédország 28-21.

II. CSOPORT:

Norvégia – Macedónia 29-27

Németország – Szerbia 35-35

Lengyelország – Dánia 32-28Közben a horvátok előnybe kerültek, a magyaroknak meg nem volt szerencséje a kapufákkal – mindez azt hozta, hogy a remek horvát válogatott fordított. Cupic két, Meticic egy góllal 14-12-re alakította a hazaiak szempontjából az állást, ami az első játékrész „végeredménye” is lett egyben, mert az utolsó húsz másodpercben időkérés után támadó magyar gárda nem tudta góllal zárni az akcióját.

A második félidőben tíz perc után a horvátok elmentek hárommal, majd néggyel, a magyar csapat a 38. és a 43. perc között nem tudott gólt lőni. Alighanem ez a periódus döntötte el a mérkőzést, noha Hajdu János válogatottja – elsősorban Nagy László kiemelkedő játékával – a továbbiakban is megpróbált a mérkőzésben maradni. Vereség lett a vége – de emelt fővel kapott ki a csapat. Különösen az első huszonöt percben a vb-n látott addigi legjobb játékot láthattuk a csapattól. Ennyire volt elég.

Horvátország – Magyarország 27-22 (14-12)

Szlovákia – Koreai Köztársaság 23-20

Franciaország – Svédország 28-21.

II. CSOPORT:

Norvégia – Macedónia 29-27

Németország – Szerbia 35-35

Lengyelország – Dánia 32-28 A horvát Igor Vorival nehezen bírtak a magyar védők, Nagy László (jobbra) a csapatunk legjobbja volt. FOTÓ: AFP Kézilabda vb -->

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kpi.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva