Hírek

2009.01.28. 19:24

Nem vonul szombaton Ivánon a Magyar Gárda

Megtiltotta a Magyar Gárda mozgalom szombatra, a Győr-Moson-Sopron megyei Ivánba tervezett rendezvényét a rendőrség.

Europress

A soproni kapitányság korábban nem engedélyezte a gárda szombaton tartandó felvonulását a községben. A mozgalom képviselője ezért újabb bejelentést tett megváltoztatva a vonulás útvonalát és a nagygyűlés helyszínét. E program megtartását tiltotta most meg a rendőrség. A hatóság szerint „a közlekedés zavartalanságának biztosításában a rendezvény komoly hátrányt okozna, a közúti forgalom elterelése pedig nem oldható meg”.

Linter Tibor, az 1400 lelkes település polgármestere korábban az MTI érdeklődésére elmondta: sok a feszültség a faluban. Karácsony táján elharapóztak a betöréses lopások, sőt egy házat is felgyújtottak ismeretlenek. A falu vezetője azonban úgy látja: a Magyar Gárda az akcióival nem old meg semmit. Megítélése szerint a községben élőknek kell megoldást találni, ennek érdekében a képviselő-testület és a helyi cigány kisebbségi önkormányzat közös megbeszélését kezdeményezte.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kpi.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva