Hírek

2009.01.12. 07:04

Nyolcvan év után ősszel visszatér Micimackó

Nyolc évtized után visszatér Micimackó: a csekély értelmű medvebocs kalandjainak legújabb, harmadik kötete ősszel jelenik meg.

BAMA

Milne 1925-ben álmodta papírra a Százholdas Pagony világát, benne Micimackóval és barátaival: Róbert Gidával – akit az író saját fiáról mintázott –, Fülessel, Malackával, Kangával, Zsebibabával, Tigrissel, Nyuszival és Bagollyal. A történetet először a London Evening News közölte sorozatként, majd egy évre rá megjelent a könyv is. Utóbbit Ernest H. Shepard halhatatlan illusztrációival vehették kézbe az olvasók.

Milne 1928-ban közölt egy folytatást, Micimackó kunyhója címmel, azóta azonban a közönség nem értesülhetett Micimackó és baráti köre újabb kalandjairól. Most azonban a Milne-hagyaték gondozóinak jóváhagyásával folytatódik a sztori: októberben megjelenik a harmadik kötet, Return to the Hundred Acre Wood (Visszatérés a Százholdas Pagonyba) címmel. A Milne és Shepard hagyatékát kezelő kuratórium választása alapján a folytatást David Benedictus színpadi szerző és dramaturg írja, a rajzokat Mark Burgess készíti.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kpi.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva