Hírek

2009.01.18. 15:01

Orbán kampánykörútra indul

Nem törődnek bele, de elfogadják, hogy kisebbségben vannak a parlamentben.

BAMA

Nem törődnek bele, de elfogadják, hogy "a szabadság képviselői" kisebbségben vannak a parlamentben - mondta Orbán Viktor a közrádió Vasárnapi Újság című műsorának adott interjúban. A Fidesz erejének és értékének nevezte, hogy alkotmányos párt, ebből pedig az következik, hogy "bizonyos határokat" nem lépnek át.

Nemcsak az EP-kampány miatt, hanem az előttünk álló parlamenti választás miatt  is egy teljesen új irányítási rendszerben működik majd a Fidesz: az  egész szervezetet egészen más rendszerben, más emberekkel fogják  irányítani - mondta Orbán Viktor az MR1-Kossuth Rádió Vasárnapi  Újság című műsorának adott interjúban.

A Fidesz szombaton meghirdetett európai parlamenti választási listájával kapcsolatban Deutsch Tamás szerepéről - aki a pártelnöki kabinetet vezeti, s aki befutó helyet kapott a listán - Orbán Viktor közölte: ezen a poszton szükségszerű a változás. A szombaton kora délután készült, felvételről sugárzott interjúban elmondta: február 1-jétől nemcsak e tekintetben lesz változás, hanem  egy teljesen új irányítási rendszerben fog majd a Fidesz működni. Nemcsak a kampány miatt, hanem az előttünk álló parlamenti választás miatt is.

Európai körútra indul és több helyen előadást is tart jövő héten Orbán Viktor - jelentette be vasárnapi sajtótájékoztatóján Szijjártó Péter, a Fidesz szóvivője.

A Fidesz elnöke kedden Németországban, a Türingiai Tartományi Kormány stratégiai kormányülésén vesz részt. Orbán előadást tart az európai biztonságpolitika elmúlt húsz évéről.

Szerdán Bécsbe egy pénzügyi konferenciára látogat, ahol a világgazdasági változásokról és a sikeres válságkezelésről tart előadást. Erre a rendezvényre a régió jegybankelnökei, gazdasági és pénzügyminiszterei kaptak meghívást.

A hét második felében Orbán Viktor Franciaországba utazik, ahol részt vesz Nicolas Sarkozy pártja, a Népi Mozgalom Uniója kampányrendezvényén.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kpi.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva