Hírek

2009.01.28. 09:06

Pénzszállítót raboltak ki Budapesten

Kiraboltak egy pénzszállító-autót szerdán reggel a budapesti Eurocenternél. A rendőrség körülzárta az épületet, de rabló meglépett.

BAMA

Kiraboltak egy pénzszállító-autót szerdán reggel a budapesti Eurocenternél - értesült az MTI.

[caption id="" align="aligncenter" width="460"] Kiraboltak egy pénzszállító-autót szerdán reggel a budapesti Eurocenternél
[/caption]

A rendőrség első feltételezése szerint az óbudai bevásárlóközpontba menekült be az a bandita, aki kirabolt egy pénzszállító furgont az Eurocenternél; a rendőrség kommandósai ekkor reggel körülvették az épületet. 

Ez a hír azért röppenhetett fel, mert az áruház egyik biztonsági kamerája még látta „távozni" a rablót, egy másik (amelynek az első feltételezések szerint szintén „látnia" kellett volna) azonban nem. A rendőrség azonban fél kilenckor már határozottan állította, hogy a támadó elhagyta a bevásárlóközpont épületét.

Az MTI helyszínen tartózkodó munkatársa az Eurocenter környékén azt látta, hogy a főbejáratnál hat rendőrautó és három rendőrszállító busz áll, a főkaput lezárták ugyan, de a többi bejáraton keresztül be lehet jutni az épületbe. A mélygarázsból kiérkező autósokat, a Hír tv szerint az épületben tartózkodókat is átvizsgálták.

A napokban szintén a harmadik kerületben szintén egy fegyveres férfi rabolta ki az Erste Bank helyi fiókját. Az a támadó túszt is ejtett, majd eltűnt az óbudai lakótelepen. A rendőrség az Eurocenterben történt támadás után már vizsgálja, lehet-e összefüggés a két eset között.

Mindkét rabló „igen gyorsan" eltűnt ugyanis, ami arra utal, hogy a támadó vagy alaposan felderítette a terepet, mielőtt akcióba lépett, vagy jó helyismerettel rendelkezik.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kpi.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva