Hírek

2009.01.02. 15:29

Rutinos adóellenőrökre bízzák a közéleti szereplőket

Párok helyett jövőre hat-nyolc fős revizorcsoportok ellenőrzik az adózókat a – így kívánja elejét venni a visszaéléseknek az APEH.

BAMA

A csapatokat országosan elsősorban a láncügyletek vizsgálata terén vetik be, ám többfős ellenőri csoportok néhány megyében már az idén is végeztek vizsgálatokat. Ezek során az APEH már tízezer forintos tartozással is fülön csípett adózókat. Varga Lászlóné, a szervezet elnökhelyettese elmondta: az adóhivatalnál fontos célkitűzés, hogy a mintegy 1500 milliárd forintos hátralékállomány ne nőjön tovább, vagyis az adóhivatal képes legyen a körmére nézni a kisebb, akár néhány ezer vagy tízezer forinttal tartozó adózóknak is.

Jövőre tapasztaltabb revizorokra bízzák a művészek, politikusok és más ismert emberek vagyonosodási ellenőrzését. Az APEH természetesen a jövőben sem a foglalkozásuk vagy a pozíciójuk alapján szűri ki a vizsgálatok alanyait, a jelenlegi kiválasztási szempontok maradnak érvényben, ám ha ez a rendszer egy politikus vagy művész nevét adja ki, az ügyet a rutinosabb ellenőrökre bízzák.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kpi.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva