Hírek

2009.01.11. 01:59

Scolari bekeményített, a sztárjai utálják érte

A szokatlanul hideg időjárás még az angol futballt sem kíméli. A mínusz tíz fog alatti hőmérsékletben úgy megfagyott néhány pálya talaja, hogy a liga, a klubokkal egyeztetve a halasztás mellett döntött.

D. T.

A Premier League-ben ezért elmaradt a Fulham–Blackburn Rovers és a Portsmouth–Manchester City találkozó is. Különleges lett volna pedig a fagyban a brazil Robinhót látni, alighanem szegény még életében nem fázott úgy, mint ezekben a napokban Angliában.

A mostani állás szerint megtartják ellenben a Manchester United–Chelsea rangadót vasárnap délután. Aligha kell ecsetelni, óriási érdeklődés előzi meg a találkozót, amelynek a fogadóirodák szerint a legvalószínűbb eredménye a döntetlen. Ha mégis veszítene valamelyik gárda, az nagy hátrányba kerül a Liverpoollal szemben.

Sir Alex Ferguson ismét számíthat Rio Ferdinandra, akinek meggyógyult korábbi hátsérülése. Ott lesz a csapatban Cristiano Ronaldo, aki a hét elején rendkívül rondán összetörte méregdrága sportautóját, de ő, szerencsére sértetlenül megúszta a balesetet. A portugál csillag az elmúlt másfél szezon messze legeredményesebb góllövője az angol élvonalban, de bajnoki meccsen még soha nem tudott gólt lőni a Chelsea-nek. A londoni Kékek nem is bánják túlságosan, hogy nem a Stamford Bridge-en hanem az Álmok Színházában, azaz az Old Traffordon kell játszaniuk: bármennyire hihetetlennek is tűnik, e tény növeli az esélyeiket.

A Chelsea 2008-ban egyetlen idegenbeli bajnoki mérkőzését sem veszítette el, ugyanakkor a vártnál sokkal gyengébben szerepelt pályaválasztóként. Az angol elemzők egy része a Liverpool mellett a Man Unitedot tartja a legesélyesebbnek a bajnoki címre – s ennek részben a Chelsea belüli sok belviszály is az oka. A Kékek játékosai nem rajonganak egymásért, Didier Drogba ellen majdnem egységes frontba tömörülnek a többiek, Michael Ballackra irigykednek, mert az utóbbi hetek (hónapok?) szerényebb teljesítménye ellenére a klub felemelte a német játékos fizetését, tekintettel egy, a kontraktusban a font leértékelése esetére szóló klauzulára. S egyre inkább hadban állnak a kulcsjátékosok Scolarival is, aki újabb büntetőkódexet léptetett életbe a fegyelem megszilárdítása érdekében.

Az egyetlen jó hír a Chelsea hívei számára, hogy szinte a legjobb összeállításában játszhat a csapat az Old Traffordon, José Bosingwa és az eltiltását letöltött John Terry visszatér, s valószínű, hogy a kezdő csapatba kerül mindkét befejező csatár, Nicolas Anelka és Didier Drogba is.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kpi.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva