Hírek

2009.01.30. 15:17

Sir Alex nem akar brit szövetségi kapitány lenni

Nem kíván egy esetleges brit labdarúgó-válogatott kapitánya lenni a 2012-es londoni olimpián Sir Alex Ferguson, a Bajnokok Ligája-címvédő Manchester United vezetőedzője.

mti

A 67 éves skót mester tavaly megbeszéléseket folytatott Gordon Brown miniszterelnökkel és Sebastian Coe-val, a szervezőbizottság vezetőjével, és most úgy nyilatkozott az MU klubmagazinjában, hogy nem érdekli a felkérés. „Ha egyszer itt befejezem, már csak pihenni szeretnék. Egyébként nem hiszem, hogy összejön a közös brit csapat” – jelentette ki Ferguson.

A nemzetközi szövetség (FIFA) garanciái ellenére a skótok, a walesiek és az északírek attól tartanak, hogy veszélybe kerül a függetlenségük, ha „beadják a derekukat”, és az angolokkal egyesülve indulnak neki a 2012-es játékoknak. Nagy-Britannia a férfiaknál legutóbb 1956-ban állított ki közös válogatottat, a női csapattal pedig még nem szerepelt olimpián.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kpi.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva