Hírek

2009.01.22. 14:34

Tanulmányok oldalanként 40 ezerért a MEH-nek

A MEH ötmillió forint alatti és feletti szerződéseinek hatvanoldalas listáját átböngészve a Heti Válasz arra jutott, hogy a kancellária tavaly nettó 6,8 milliárd forintot költött tanácsadási, kommunikációs és tanulmányírási szerződésekre.

BAMA

A kiadások egy része a hetilap szerint indokolható, ám szinte "végtelen" a kirívó megbízások száma. Horn Gábor volt koalícióügyi államtitkár például - utolsó hivatali napjaiban - közpénzből vásárolt tanácsadókat "a kialakult kormányválság kezeléséhez", illetve rendelt tanulmányokat "a kisebbségi kormányzati modellek összevetése" címmel, oldalanként 40 ezer forintért. Az igazságügyi államtitkári tisztségből kitett, majd az Új rend és szabadság program kormánybiztosi stallumával kárpótolt Kondorosi Ferenc pedig 14 jogcímen helyezett ki pénzt - egyebek mellett hárommillió forintot az Alkotmánybíróság sajtófőnökeként jegyzett Sereg András bt.-jének, hogy a megbízott "alkotmányos szempontú" háttéranyagokat készítsen.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kpi.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva