Hírek

2009.01.22. 15:38

Teljes BKV-sztrájk várható februárban

Egységes és összehangolt BKV-sztrájk lehet februárban a kormány által ígért 30 milliárd forint hiánya és a HÉV kiszervezése miatt, valamint a munkavállalók védelme érdekében.

BAMA

Nemes Gábor, a BKV buszos (összefoglaló nevükön a gumikerekes) szakszervezeteinek nevében elmondta, hogy mára bebizonyosodott: nem létezik semmilyen kormányhatározat, amely azt rögzítené, hogy az állam 30 milliárd forintot juttat a közlekedési cégnek, úgy, hogy a fővárossal közösen létrehoznának egy úgynevezett elővárosi közlekedési vállalatot, amelybe az egyik fél a pénzzel, a másik pedig a HÉV-vel szállna be. Pedig a szakszervezetek december 17-én az állami garanciavállalás hatására mondtak le a sztrájkról - tette hozzá.

A Tömegközlekedési Dolgozók Szakszervezeti Szövetségének szóvivője hangsúlyozta: a szakszervezetek a jövő hét elejére döntenek arról, hogy a nyomásgyakorlásnak pontosan milyen eszközéhez folyamodjanak céljaik elérése érdekében - írta az MTI.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kpi.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva