Hírek

2009.01.28. 13:29

Továbbra is részleges a látogatási tilalom a kaposvári kórházban

Calicifertőzés miatt továbbra is érvényben van a még december közepén elrendelt részleges látogatási tilalom Kaposváron, a Kaposi Mór Oktató Kórházban

BAMA

Calicifertőzés miatt továbbra is érvényben van a még december közepén elrendelt részleges látogatási tilalom Kaposváron, a Kaposi Mór Oktató Kórházban; a belgyógyászaton emellett részleges felvételi zárlatot is elrendeltek - közölte az intézmény sajtószóvivője szerdán az MTI-vel.    

Horváthné Pintér Piroska tájékoztatása szerint a látogatási tilalmat és a felvételi zárlatot elsősorban megelőzés céljából rendelték el december 15-én, s tartják fenn azóta is. Az elmúlt időszakban a betegek és a dolgozók körében összesen mintegy félszáz megbetegedést okozott a calicivírus - tette hozzá.

Mint arra emlékeztetett: elsőként a mozgásszervi rehabilitációs osztályon, a nephrológiai osztályon, valamint az ápolási osztályon rendeltek el látogatási tilalmat a hányással, hasmenéssel járó megbetegedések számának megnövekedése miatt.

Jelenleg az ideggyógyászaton, az újszülött-, a csecsemő- és gyermekosztályon, valamint a belgyógyászaton nem lehet látogatni - mondta a szóvivő, hozzátéve: az utóbbi esetében elrendelt részleges felvételi zárlat pedig azt jelenti, hogy csak a sürgős eseteket látják el.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kpi.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva