Hírek

2009.01.26. 19:31

Tüntetést szerveznek: „Sátán, el a Szent Koronától!”

Végveszélyben a haza, végveszélyben a Szent Korona! – hívja fel a figyelmet több szervezet és magánszemély, többek között a Jobbik és a Magyarok Világszövetsége.

É. S.

A közlemény aláírói attól tartanak, hogy a nemzet történelmi ereklyéjét, a Szent Koronát áruba bocsátják az Európai Uniótól felvett 6,5 milliárd euró – 1950 milliárd forint – fejében. Ezért január 30-ára, a budapesti Alkotmánybíróság épülete elé össznemzeti tüntetést szerveznek. Aggodalmukat arra is alapozzák, hogy állítólag feloszlott a Szent Korona Testület.

Megtudtuk: a testületről egy mindmáig hatályos törvény rendelkezik, így nem oszolhatott fel. Balsai István fideszes képviselő a múlt héten kifogásolta, hogy az EU akár a Parlament épületét, a Szent Koronát vagy a nemzeti vízkészletet is elárverezheti, ha nem fizetjük vissza a kölcsönt. Az igazságügyi tárca szerint fölösleges és sértő az emberek gyermekded riogatása, mert az olyan forgalomképtelen vagyontárgyak, mint például a Parlament épülete vagy a Szent Korona, nem bocsáthatók áruba.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kpi.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva