Hírek

2009.01.16. 15:34

UFO-karambol Lincolnshire grófságban?

Egy óriási szélturbina egyik lapátja nyomtalanul eltűnt, egy másik pedig használhatatlanná roncsolódott az északkelet-angliai Lincolnshire grófság egyik áramtermelő szélfarmján. A helybéliek UFO-karambollal magyarázzák a balesetet.

BAMA

A környéken lakók – elmondásuk szerint – hajnali négy órakor óriási csattanásra ébredtek, és azt látták, hogy a 90 méter magas pilléren álló szélpropeller három, 20 méter hosszú lapátjának egyike tőből letört és eltűnt – idézi a The Sun brit bulvárlapot az sg.hu. portál. A több tonnás alkatrészt azóta sem találják a helyszínre kiérkező, megdöbbent szakértők. A fotókkal gazdagon illusztrált beszámoló tanúsága szerint a turbina egy további lapátja kicsavarodva, meggörbülve lóg, a harmadik sértetlen. A szélerőművet működtető cég, az Ecotricity közölte: nincs magyarázata a történtekre, vizsgálja az esetet. A környékről nem jelentettek repülőgép-balesetet, és az időjárás is nyugodt volt; a turbinákat egyébként is úgy tervezték, hogy a legerősebb orkánnak is ellenálljanak.

A helyi lakosság azonban tudni véli, hogy egy UFO (azonosítatlan repülő tárgy) a „cserbenhagyásos turbinagázolás” felelőse:. A helybéliek közül többen már a rejtélyes eset előtt bejelentették, hogy furcsa fényeket látnak villódzni az esti égbolton, sőt, gyikük le is fényképezte a jelenséget. A lap által közölt fotón éles fényű, sárgás tűzgömbhöz hasonló tárgy tűnik el éppen a felhők között. Egy másik szemtanú arról számolt be, hogy a repülő tárgynak polipszerű csápjai voltak, és le is szállt a szélerőmű közelében. A brit védelmi minisztérium a történtek kapcsán csak annyit közölt: amíg nincs bizonyíték potenciális fenyegetettségre, a tárca nem tesz kísérletet a látottak kiderítésére.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kpi.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva