Hírek

2009.01.03. 14:11

Új ifiszervezetet gründoltak az MDF-nek

Ifjúsági Konzervatív Unió néven új konzervatív ifjúsági szervezet alakult – tájékoztatta szombaton az MDF közleményben az MTI-t.

mti

A szervezet azzal a céllal alakult, hogy „tevékenyen részt vegyen egy, az ország szempontjából tovább nem halogatható konzervatív szemléletváltás és fordulat előmozdításában”. A szervezet megalakulásakor egyértelművé tette, hogy az MDF korszerű konzervatív politikájában látja a jelenlegi válságból való kilábalás garanciáját, valamint a magyar középosztály megerősítését – írták.

Az Ifjúsági Konzervatív Unió elnökévé Horváth Istvánt választották. A nevét IQ-ként rövidítő szervezet vezetője szerint az elmúlt év a fiatalok számára bebizonyította, hogy megújulásra van szükség az MDF-ben és a magyar közéletben egyaránt. Az új szervezet alakulásának hátterében feltehetőleg az áll, hogy az MDF és annak ifjúsági szervezete, az Ifjúsági Demokrata  Fórum közötti viszony megromlott a legutóbbi pártelnök-választás idején.

IDF: Ultra Ibolya Akciócsoport

Az IDF közleményt adott ki az új szervezet megalakulását követően, amiben azt írja: öröm a számukra, ha a közéletben aktívan tevékenykedő fiatalok jelennek meg. Hangsúlyozzák ugyanakkor, hogy az MDF-nek – alapszabálya szerint – egyetlen ifjúsági szervezete van, az IDF. „Ezért javasoljuk, hogy az új szervezet a céljaikat jobban kifejező Ultra Ibolya Akciócsoport nevet használja” – zárul a Lasztovicza Gábor IDF-elnök nevével jegyzett közlemény. Az IDF-elnök az MTI-nek elmondta: az MDF alapszabályát csak a párt országos gyűlésének kétharmados többsége módosíthatja.

Horváth István, az IQ elnöke, aki jelenleg az IDF-nek is tagja, azt mondta: jó kapcsolata van az ifjúsági szervezet vezetőivel, ám „más értékrendet” kíván képviselni, mint ők. Az egyesületi formában működő IQ mintegy száz taggal alakult meg, és közülük többen jelenleg is tagjai az IDF-nek.

Az IDF-elnök az MTI-nek elmondta: az MDF alapszabályát csak a párt országos gyűlésének kétharmados többsége módosíthatja. -->

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kpi.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva