Hírek

2009.01.22. 21:53

Vereség után egy ponttal a középdöntőben

A magyar férfi kézilabda-válogatott 27-22-re kapott ki utolsó csoportmeccsén az olimpiai bajnok francia csapattól, így a lehetséges négyből csupán egyetlen pontot visz magával a szombaton kezdődő középdöntőbe, ahol a házigazda Horvátország, Svédország valamint Dél-Korea lesz az ellenfél.

BAMA

Franciaország-Magyarország 27-22 (13-8)

Gólok: Fernandez 5, Karabatic 5, Narcisse 5, Abalo 4, Guigou 3/2, Gille 2, Sorhaindo 2, Dinart 1, illetve Gál 5, Ilyés 4, Nagy 4, Törő 3, Eklemovics 2, Iváncsik T. 2, Császár 2.

Kemény védekezéssel, ennek megfelelően kevés góllal kezdődött utolsó, franciák elleni csoportmérkőzésünk. Nagy és Ilyés találatára csak az ötödik percben jött válasz, az eleinte extázisban védő Puljezevics és a kapufa útját állta az olimpiai bajnok egylet lövéseinek. A francia válogatott a 8. percben egyenlített (2-2). A folytatásban egyre inkább ellenfelünk akarata érvényesült, a 13. percben már a franciák vezettek 4-3-ra. Gyengülő támadójátékunk okán Hajdu János szövetségi kapitány negyedóra elteltével, 3-5-nél időt kért. A magyar gólcsend ebben a szakaszban hét percig tartott. A franciák a változatlanul jó védekezésüknek köszönhetően indításgólokat lőttek, elhúztak, ráadásul Ilyést kiállították. A 23. percben már 10-4 volt az állás. Omeyer is remekelt az ellenfél kapujában, negyedóra alatt csak egyetlen egyszer kapitulált. A szünet előtti hajrában a 115 kilós beállós, Gál fizikai munkája révén csökkent a különbség.

A második félidőt is két magyar találat vezette be, aztán jöttek a gall gólok, és 16-13-ról villámgyorsan 23-15 lett oda. A franciák egyszerűen ennyivel jobbak, sebesebbek, akrobatikusabbak voltak, nem lehetett őket megállítani. Hajdu megint időt kért, hogy megállítsa a lavinát. Nem sikerült, még a cserék sem tudtak új lendületet adni. A 48. percben két számjegyűvé vált a különbség (26-16), ám ebből a végére sikerült faragni. A sorozatban kapott négy gól a franciákat is időkérésre kényszerítette, a végjátékban már nem is hibáztak többet.

A francia és a magyar válogatott mellett a szlovák csapat jutott be a világbajnokság 12-es középdöntőjébe, miután mivel legyőzte a román együttest.

Szlovákia-Románia 28-23 (12-13)

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kpi.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva