Hírek

2009.02.17. 13:56

A Fidesz benyújtja a „három csapás” törvényt

Jelentősen szigorítaná a harmadjára visszaeső, erőszakos bűncselekményt elkövetők büntetését a "három csapás törvény", amelyet kedden nyújt be a Fidesz a parlamentnek - jelentette be Répássy Róbert jogi kabinetvezető és Lázár János, a rendészeti bizottság fideszes elnöke.

mti

Az amerikai mintán alapuló javaslat lényege, hogy aki háromszor követ el erőszakos, személy elleni bűncselekményt, az a  harmadik esetben a büntetési tétel maximumának a kétszeresét  kaphatja, ha pedig ez meghaladja a 20 évet, akkor ténylegesen  életfogytig tartó szabadságvesztést kell kiszabni a bírónak - mondta el Répássy Róbert.

Ennek alapján aki két személy elleni bűncselekmény, például testi sértés után fegyveres rablást követ el, az 10 év helyett 20 év börtönbüntetést kaphatna, a két személy elleni erőszak után elkövetett emberölésért viszont minden esetben életfogytiglan járna - ismertették a sajtótájékoztatón.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kpi.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva