Hírek

2009.02.12. 08:52

A gyilkosság előtt is jártak rendőrök a veszprémi klubban

Nem sokkal Marian Cozma meggyilkolása előtt is járt a rendőrség a veszprémi éjszakai klubban, de akkor csak „szemlét” tartottak – írja a hetivalasz.hu.

Heti Válasz - MTI

A rendőrség Debreczenyi János polgármester tájékoztatása szerint kétszer járt a helyszínen. Először még nem történt tettlegesség, a helyiek azért kértek segítséget, mert megijedtek az újonnan érkező vendégek viselkedésétől, létszámbeli fölényétől. Egy rendőrautó érkezett, majd „szemle” után távozott, noha a kopaszoknál már akkor is ott voltak a szúró-vágó fegyverek. Másodszor már akkor jött a segélykérés, amikor fentről többen lementek az alagsorba, a testméretei miatt a csoport vezetőjének hitt Cozmára támadtak, és hátulról csípőn szúrták.

A szerb Ivan Pesicet és Zarko Sesumot is a hátukon sebesítették meg először. Az erősen vérző sportembereknek esélyük sem maradt a védekezésre, a támadók fellökdösték őket a lépcsőn - így kényszerítve a megszúrtakat, hogy hagyják el az alagsori tánctermet. A lokálban készült, a román televízióban bemutatott felvételeken nem látszik, hányan voltak, akik pszichikai bűnsegédként, a létszámfölényt biztosították a szívre, vesére támadó és egy rúgással arccsonttörést okozó képzett bűnözőket. A gyilkosok felszívódtak, mire a rendőrség másodszor is megérkezett, pedig állítólag hét percen belül a helyszínen voltak.

Marian Cozmát, az MKB Veszprém kézilabda-csapatának román válogatott beállósát vasárnap hajnalban szúrták szíven a veszprémi Patrióta Lokál előtt. A 26 éves sportoló a kórházba szállítást követően az életét vesztette. A klub másik két légiósa, a horvát Ivan Pesic és a szerb Zarko Sesum súlyos sérülést szenvedett az  összetűzés során. A rendőrség három férfit gyanúsít a veszprémi kézilabdások megkéselésével, közülük kettőt - a sárbogárdi Raffael Sándort és a  budapesti Németh Győzőt - Ausztriában elfogtak. Az ügy harmadik gyanúsítottját, Sztojka Iván enyingi lakost még körözik, elfogására  külön nyomozócsoport alakult.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kpi.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva