Hírek

2009.02.02. 17:54

A kormány szerint nagy siker a számlalottó

Több mint 36 ezer számlát juttatott el a lakosság a Szerencsejáték Zrt.-hez januárban – közölte Daróczi Dávid

Molnár S.

Több mint 36 ezer számlát juttatott el a lakosság a Szerencsejáték Zrt.-hez januárban – közölte Daróczi Dávid kormányszóvivő tájékoztatóján, hangsúlyozva, hogy ez a szám is jelzi: a kampány nagy siker. A hivatalosan Tiszta Haszon Program – Számlával milliókért néven futó, amúgy csak számlalottóként emlegetett akciót a kormány a gazdaságfehérítés szándékával indította el januártól. A kampány lényege, hogy mindenki, aki szolgáltatásról szóló, legalább ezerforintos számlát küld be, sorsoláson vesz részt – tízen közülük egymillió forintot nyernek.

Az első sorsolást a kormányszóvivő tájékoztatóján tartották; a nyerteseket a következő hetekben értesítik. A tíz szerencsés a nyilvánosság előtt kapja majd meg a nyereményét. A játékot a kormány szeretné folyamatosan fenntartani – közölte Daróczi, hozzátéve, hogy a januárban kiállított számlákkal később is lehet pályázni, feltéve, hogy még nem vettek részt sorsoláson.

Számlalottó több országban is működik, mindenütt nagy érdeklődés mellett, a 4,5 milliós Horvátországban például már az első hónapban elérte az ötvenezret a résztvevők száma. 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kpi.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva