Hírek

2009.02.25. 11:44

A nyugdíjasokon spórolna Veres

A költségvetési kiadások visszafogására tett intézkedéseknek az idén 800 milliárd forintos hatása lehet, ami a GDP 3 százalékának felel meg - jelentette ki Veres János pénzügyminiszter a K&H Bank által megrendezett treasury konferencián.

VGO - BM

Hozzátette: 2010-ben újabb 500, majd a következő évben 600 milliárdos, zömében nem egyszeri kiadáscsökkentést tervez a kormány. A főbb kiadáscsökkentő tételek közül a miniszter kiemelte a nyugdíjrendszert, amelyet három jelentős intézkedés – az indexálási rendszer módosítása, a 13. havi nyugdíj megszüntetése, a korhatár emelése – is érint majd. Jelentős költségvetési hatással jár majd a támogatási rendszerek módosítása, az önkormányzati, közjogi-, és szociális rendszer átalakítása is.

Az adórendszerben tervezett változások kapcsán Veres leszögezte: kiemelt cél, hogy a munkával szerzett jövedelem az eddiginél sokkal jobban előtérbe kerüljön, és csökkenjen az igen magas adóék. A meghozott intézkedések hatása ugyanakkor – szögezte le a miniszter – az adófizetők számára csak nagyjából nullszaldós mérleggel járhat, hiszen ha ez nem lenne így, csökkenne az ország iránti bizalom.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kpi.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva