Hírek

2009.02.06. 19:27

A PDSZ szerint túlterheltek a pedagógusok

A Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete szerint Magyarországon a pedagógusok túlterheltek, ezért több pedagógusra lenne szükség - mondta Kerpen Gábor, a PDSZ elnöke az oktatási tárca felkérésére készített felméréséről.

mti

Magyarországon túlterheltek a pedagógusok, ennek mértéke alapvetően intézménytípustól, s az oktatott csoportok számától függ - fogalmazta meg elsődleges véleményét a csütörtök este nyilvánosságra hozott felmérésről a PDSZ elnöke. Mint mondta, a kutatás elsősorban az intézményen belüli munkavégzést mérte, s az látszik, hogy a terhelés már itt magas sok pedagógusnál. A szakiskolában ez különösen jellemző a pedagógushiány miatt, itt további pedagógusokra van szükség - hangsúlyozta. Kerpen Gábor hozzátette, az is kiderült, hogy országosan 4000 pedagógus álláshelynyi túlóra van, ami azt erősíti, hogy általában is több pedagógusra van szükség a rendszerben. 

Arról, hogy az iskolában elvégzett munka átlagosan heti 31 óra,  a PDSZ elnöke azt mondta: ebből az prognosztizálható, hogy ha alaposan megmérik az iskolán kívüli tevékenységet is, akkor ez a szám jóval magasabb lesz, mint 40 óra.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kpi.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva