Hírek

2009.02.20. 11:19

A Real zsugorítaná a 10 pontnyi távolságot

Már szombat este 10 óra tájban megszületik a válasz a spanyol futballbajnokság hétvégi, 24. fordulójának alapkérdésére, hogy megőrzi-e 10 pontos előnyét az éllovas FC Barcelona közvetlen üldözőjével, a címvédő Real Madriddal szemben.

mti

A két nagycsapat aznap ugyanúgy este 8-kor kezdi összecsapását a Primera Divisiónban. Bár a kérdésre a válasz nagy  valószínűséggel igen, hiszen egyformán alsóházi csapattal játszanak,  egyetlen kézlegyintéssel azonban aligha elintézhetők a szombati  ellenfelek. Igaz ez még az első osztály jelenlegi sereghajtójára, az  Espanyolra is, amelyet a Barca fogad, s papíron abszolút  nyerőesélyes a listavezető, mégis akad számára figyelmeztető jel.

A katalán elitcsapat ugyanis éppen az elmúlt bajnoki körben mutatott némi megtorpanást, amikor is a 15. helyen álló sevillai  kiscsapattal, a Betisszel szemben már nem tudta folytatni addigi, 10  győztes meccsből álló sorozatát, s nem kis küzdelemben tudta 0-2-ről  2-2-re menteni a találkozót. Ezzel együtt szenzációszámba menne, ha  akár csak két pontot is elhullajtana a vendéglátók szupergárdája.

Az, amelyet a Real Madrid vezetőedzője, Juande Ramos hétközi  nyilatkozatában minden idők legjobb Barcelonájának minősített, s úgy fogalmazott, hogy saját együttese számára könnyebbnek ígérkezik a  Bajnokok Ligáját megnyerni, mint a spanyol bajnokságot. Persze hozzáfűzte, hogy azért megpróbálják a 10 pontos különbséget  eltüntetni. A fővárosi gárda e hétvégén leginkább a "távolságtartásra"  rendezkedhet be, vagyis azzal kalkulálhat, hogy a Barcelona győz, s  neki ugyanez a teendője - a már említett, Barca-megtorpantó  Betisszel szemben. Mivel nem Sevillában randevúznak a felek, a  madridi szurkolósereg biztatása mellett a Santiago Bernabéu  Stadionban gyaníthatóan meglesz a hazai siker, ami azt is jelentené, hogy a Real megszakítás nélkül kilencedik bajnoki diadalát aratná.

A  végső elsőségről azonban ha nem is lemondóan, de csak igen óvatosan  beszélnek a blancók háza táján. Sajátos "tanmesével" élt a  válogatott első számú kapusa, Iker Casillas is, amikor egy másik  sportágat, a teniszt, onnan is a honfitárs Nadalt hozta fel a Real  számára követendő példának: „Volt idő, amikor Rafael Nadal mögötte volt Roger Federernek, akit a legjobbnak tartottak. Ez a legjobb most Nadal” - mondta.

Primera División, 24. forduló:

    szombat:

    FC Barcelona-Espanyol 20 ó
    Real Madrid-Real Betis 20
    FC Villarreal-Sporting Gijon 20
    FC Sevilla-Atlético Madrid 22

    vasárnap:

    Real Mallorca-Racing Santander 17 ó
    Osasuna-Numancia 17
    Recreativo Huelva-Almería 17
    Real Valladolid-FC Málaga 17
    Getafe-Athletic Bilbao 19
    Deportivo La Coruna-FC Valencia 21

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kpi.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva