Hírek

2009.02.24. 12:49

APEH-ügyintézőt zsarolt egy debreceni férfit

APEH-ügyintéző zsarolásának megalapozott gyanújával indított eljárást egy 41 éves debreceni férfi ellen a rendőrség Nyíregyházán.

BAMA

Az adóhatóság dolgozójának feljelentése szerint a férfi 350 ezer forintot követelt, mert nem intézték el soron kívül a néhány tízezer forintos illeték-visszaigénylését - mondta Fülöp Gergely szóvivő.

A százados hozzátette: az APEH-dolgozót a férfi azzal fenyegette, hogy kirúgatja munkahelyéről, s a ügyintéző nő állásának elvesztésétől félve, fizetett is. A zsaroló azt állította, hogy "a fegyelmi felmondó levelet már alá is írták". Az ügyintéző a pénzéért cserébe kérte az iratot, a férfi viszont nem adta át, sőt újabb összeget követelt, így a nő a rendőrséghez fordult.

A szóvivő tájékoztatása alapján a férfi azt vallotta: "csak azért vett át pénzt a nőtől, hogy egy pályázatban segítsen neki". Azt, hogy milyen pályázatról van szó, a gyanúsított nem részletezte.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kpi.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva