Hírek

2009.02.16. 11:19

Atom-karambol az Atlanti-óceánon

Atom-tengeralattjárók ütköztek az Atlanti-óceánon. A Press Association friss jelentése szerint az incidens az Atlanti Óceán közepén történt, február 3-án vagy 4-én.

Press Association - VGO

Az állítólag az ütközésben résztvevő Vanguard brit és a Le Triomphant francia tengeralattjáró nukleáris robbanófejeket is vitt magával. Bár fel voltak szerelve műszerekkel idegen hajók érzékelésére, a jelek szerint egyikük sem ismerte fel, hogy a másikuk ugyanott tartózkodik – tudósít a Press Association.

A brit védelmi minisztérium nem volt hajlandó megerősíteni, hogy az incidens valóban megtörtént-e. A tárca szóvivője azonban leszögezte, hogy a brit hadsereg védelmi képesség egy pillanatra sem gyengült meg és a nukleáris biztonság sem sérült. A brit haditengerészethez közel álló forrás a The Sun című brit lapnak viszont úgy nyilatkozott: egyszerűen nem lehet elképzelni, hogy egy ilyen összeütközésnek potenciálisan milyen következményei lennének. A hírek szerint a La Manche-csatorna mindkét oldalán vizsgálatok indultak.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kpi.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva