Hírek

2009.02.10. 08:37

Az MSZP felülvizsgálná a standolás szabályait

Felülvizsgálná az MSZP-frakció a standolás és a 250 ezer forint felett kötelező banki átutalással való fizetés február 1-jén hatályba lépett szabályait - tudta meg az MSZP-frakció informális ülése után a távirati iroda hétfőn.

mti

Ezeknek a témaköröknek a vizsgálatára ad hoc munkacsoport jön létre – nyilatkozták a frakciótagok. A frakcióülést azért hívták össze, hogy Gyurcsány Ferenc miniszterelnök ismertesse  közjogi javaslatait. Január elején nyújtotta be Ujhelyi István, az MSZP alelnöke a standolás eltörlését kezdeményező javaslatát. A fideszes Szatmáry Kristóf és Pelczné Gáll Ildikó később szintén benyújtott egy előterjesztést, amelyben a standolás eltörlése mellett a házipénztár, valamint a 250 ezer forint felett kötelező banki  átutalással való fizetés február 1-jén hatályba lépett szabályainak eltörlését kezdeményezte.

Az MTI úgy tudja, hogy Gyurcsány Ferenc miniszterelnök  bejelentette: az egyre gyakoribb erőszakos cselekményekről tárgyal  szerdai ülésén a kormány, ahová várhatóan meghívják az országos rendőrfőkapitányt is. Miután a kormány tárgyalt erről, a frakció is napirendre tűzi  ezt a témát - közölték szocialista képviselők. Gyurcsány Ferenc beszélt arról is, hogy lesznek kemény  bejelentések, de részletekbe a frakciótagok kérdései ellenére sem  bocsátkozott.

A képviselőcsoport ülésének napirendjén a kisebb parlament, a  választójogi törvény és az önkormányzati reform szerepelt. Megbízták a frakció két munkacsoportját, hogy foglalkozzanak  ezzel a témával, és dolgozzanak ki részletes javaslatokat. Gyurcsány Ferenc távozóban a frakcióülésről újságíróknak annyit mondott csak, hogy támogatólag fogadta a frakció a javaslatait.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kpi.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva