Hírek

2009.02.24. 12:57

Az utolsó tamil várost ostromolják Srí Lankán

A Srí Lanka-i katonák behatoltak kedden a tamil szakadár lázadók ellenőrzése alatt álló utolsó városba, és folynak a harcok a település teljes ellenőrzéséért. A katonai szóvivő elmondta, hogy a katonák súlyos harcok után hatoltak be Putukudijiruppu városába.

BAMA

Ha a hadsereg kezére kerül ez a város is, már csak egy maroknyi kis tengerparti falu marad a Tamil Eelam Felszabadító Tigrisei (LTTE) nevű szervezet ellenőrzése alatt. A katonák szerint a tamilok kezén maradt területen legfeljebb 70 ezer ember él, míg segélyszervezetek közel 200 ezerre teszik az ott lakók számát.

Savendra Szilva, a hadműveletet irányító dandárparancsnok kijelentette, hogy napokon belül véget ér a Srí Lanka-i háború. Katonáinak kevesebb mint 6 kilométert kell még előrenyomulniuk, hogy elérjék a szigetország északkeleti részén létrehozott "biztonsági övezetet", amelyet a menekülő polgári lakosság számára jelöltek ki. Ezzel véget érne az ázsiai kontinens jelenleg folyó leghosszabb, 1983-ban óta tartó háborúja.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kpi.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva