Hírek

2009.02.27. 13:32

Beismerték: hibák történtek a tatárszentgyörgyi vizsgálatnál

Szakmai és eljárási hibákat követtek el egyes, a tatárszentgyörgyi bűncselekmény kivizsgálásában közreműködő rendőrök, egészségügyi dolgozók, illetve tűzoltók - közölte a kormányszóvivő pénteken Budapesten. Budai Bernadett elmondta: Gyurcsány Ferenc miniszterelnök arra utasította az érintett tárcavezetőket, hogy folytassanak le az általuk irányított szervek munkatársainak személyi felelősségére is kiterjedő vizsgálatot. Hozzátette: jövő péntekig kell a minisztereknek elvégezniük a vizsgálatot. A miniszterelnök egyben azt is kérte a tárcavezetőktől, hogy tegyenek javaslatot arra, milyen változtatások szükségesek ahhoz, hogy a jövőben hasonló eset ne fordulhasson elő - fogalmazott a kormányszóvivő.

MTI

Budai Bernadett emlékeztetett rá: a miniszterelnök a kormány szerdai ülésén hívta fel az igazságügyi és rendészeti, az egészségügyi és az önkormányzati minisztert, hogy haladéktalanul vizsgálják ki az általuk irányított szervek tatárszentgyörgyi esettel kapcsolatban végzett munkáját, és minderről készítsenek jelentést. ,

Ezeket a jelentéseket Gyurcsány Ferenc miniszterelnök pénteken meg is kapta - tette hozzá.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kpi.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva