Hírek

2009.02.20. 10:06

Békesi: Gyurcsány alibicsomagot mutatott be

Békesi László szerint a miniszterelnök alibicsomagot mutatott be, amelynek semmi köze a bizalomerősítéshez, a versenyképesség helyreállításához vagy a nagy rendszerek átalakításához.

InfoRádió - HVG

A volt pénzügyminiszter erről a Liberális Gazdasági Fórumon beszélt.
Az Inforádió honlapján elérhető hangfelvétel szerint az egykori szocialista politikus a csütörtöki tanácskozáson azt mondta: nevetséges arról beszélni, hogy 2014-től értékalapú ingatlanadót vezetnek be vagy, hogy 2016-tól évente négy hónappal emelik a nyugdíjkorhatárt. „Épeszű ember ilyet nem mond. Ha valaki azt akarja, hogy hangosan röhögjön a világ, akkor kell ilyeneket mondani” - fogalmazott. Most 2009 van, a csőd itt van a nyakunkon, az állami kiadásokat kellene csökkenteni - tette hozzá Békesi.

A Horn-kormány pénzügyminisztere hangsúlyozta, hogy a gazdaság csak akkor tud kilábalni a bajból, ha export és beruházás vezérelt, egyensúlyőrző, megtakarításokat ösztönző politikát folytat. Kiemelte, hogy ehhez a végrehajtás eszközrendszerében más mixre van szükség, mint amit az ország az elmúlt nyolc évben folytatott. Laza fiskális politikával, a teljesítményektől elszakított jövedelempolitikával, és egy ortodox monetáris politikával nem lehet egészséges pályán tartani a gazdaságot. Kőkemény fiskális, növekedést támogató monetáris, és szigorú jövedelempolitikára van szükség - mondta Békesi.

InfoRádió - HVG -->

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kpi.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva