Hírek

2009.02.19. 15:08

Betörőbandát fogott el a rendőrség Baranyában

Elfogta a rendőrség a napokban annak a betörőbandának a tagjait, akik éjjelente sorozatosan rabolták ki idős emberek házait Baranyában

BAMA

Elfogta a rendőrség a napokban annak a betörőbandának a tagjait, akik éjjelente sorozatosan rabolták ki idős emberek házait Baranyában - közölte Mikó Norbert, a pécsi rendőrkapitányság bűnügyi osztályának főnyomozója az MTI-vel csütörtökön.

A két középkorú és két huszonéves férfi Pécsett, Ócsárdon és Egerágon ablakokon keresztül jutott az épületekbe, és értéktárgyak után kutatott. Ha a tulajdonosok otthon voltak és felébredtek a zajra, bántalmazással kényszerítették őket készpénzük és ékszereik átadására, majd távoztak - mondta el a rendőr százados.

A főnyomozó hozzátette: a büntetett előéletű bandatagokat hosszas adatgyűjtést követően, közúti ellenőrzés során fogták el, amikor egy újabb betörés után hazafelé tartottak. A náluk tartott házkutatások során több, rablásból származó értéktárgyat találtak.

Mikó Norbert szólt arról, hogy a már előzetes letartóztatásba került férfiakat eddig öt bűncselekménnyel gyanúsítják, egyikük a többiekre is terhelő beismerő vallomást tett, társai tagadnak.

A rendőrség vizsgálja, hogy kapcsolatba hozhatók-e más, a megyében az elmúlt hónapokban elkövetett betöréses lopásokkal és rablásokkal. Köztük azzal az esettel, amikor rablók a kutatás zajára felébredő háziakat azzal nyugtatták meg: ők valójában rendőrök, s éppen a bűnözők elfogásán dolgoznak.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kpi.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva