Hírek

2009.02.18. 15:02

Biros és az izomszakadások

Biros Pétert nem kell műteni, a tavaly a világ és Európa legjobb vízilabdázójává megválasztott játékosnak különleges fizioterápiás tornát kell végeznie, hogy megerősítse bizonyos izomcsoportjait.

mti

Erre a megállapításra azok a manchesteri orvosok jutottak, akik a háromszoros olimpiai bajnok egri pólós rejtélyes sérüléseinek, "visszatérő" részleges izomszakadásainak okát keresték. Birost még csütörtökön vizsgálták meg Manchesterben az English Institutes of Sports szakemberei, akik megállapították, hogy a napi fizioterápia segít, műtétre nincs szükség - számolt be szerdán a válogatott hivatalos honlapja, a www.vlv.hu a klasszis vízilabdázó angliai útjáról.

Biros a tavaly nyári, pekingi olimpiai döntő közben sérült meg a "szokásos módon", és bár azóta alapjában rendbejött, játszik klubcsapatában és a válogatottban egyaránt, mivel nem vált teljes  értékű harcossá, tüzetes kivizsgálásra szorult. "Sikeres volt az egy órán át tartó vizsgálat - mondta el a helyszínről telefonon Kemény Dénes szövetségi kapitány, aki elkísérte Birost Manchesterbe.  Az orvosok a rendelkezésre álló leletek alapján, azok figyelembevételével végeztek vizsgálatokat. Úgy tűnik, megtalálták, vagy legalábbis bízunk abban, hogy megtalálták a probléma gyökerét. Minden egyes alkalommal a medence belső oldalán lévő izmok sérültek meg, az elmúlt két év részleges vagy teljes izomszakadása ide, az innen induló izmokra vezethető vissza.

Az is kiderült, hogy picivel tágabb a kelleténél a két lágyékcsatorna, tehát az ott lévő izmokat és a mély hasizmokat is meg kell erősíteni, miként a medenceöv úgynevezett első részét.  Ehhez Péter kapott mindjárt egy fizioterápiás, gyógytorna jellegű programot. Meg is mutatták a műveleteket, és írásban is megkapta az "anyagot". Abban bízunk, hogy ha ezt csinálja nagy rendszerességgel,  akkor pár hónap múlva már csökken az esélye annak, hogy ezek az izmok újra szakadjanak vagy sérüljenek."

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kpi.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva