Hírek

2009.02.19. 16:18

Bocelli nem kapott virágot

Andrea Bocelli lépett fel a minap a Moszkva legelőkelőbb Rubljovka negyedében lévő Barvikha Luxury Village koncerttermében, és bár a többszáz ezer forintos jegyárak ellenére felvonultak a moszkvai gazdagok és szépek, az orosz szokások ellenére virágot senki nem vitt az olasz dalnoksztárnak.

BAMA

A hangversenyen oligarchák, magas rangú tisztségviselők, filmsztárok, neves ügyvédek jelentek meg. A Kommerszant című orosz lap beszámolója szerint a közönség luxusautókból kiszállva vonult végig a vörös szőnyegen, a hölgyek csodás bundákban és méregdrága estélyi cipellőkben. A cikkből kitűnt, hogy bár a megjelentek között sokan valóban a komoly zene kedvelőiként ismertek, a koncert elsősorban mégiscsak társasági esemény volt. Szinte mindenki ismerte egymást, és a szünetet arra használták fel, hogy a hölgyek megmutassák drága ruháikat és ékszereiket, és egy kis pezsgő mellett megvitassák a legfrissebb pletykákat, majd a koncert után ugyanezt folytatták a közeli éttermekben.

A jegyek közül a legolcsóbb is mintegy 400 ezer, a legdrágább közel 900 ezer forintba került (egy átlagos nyugdíj 33-40 ezer forintnak felel meg), de válság ide, válság oda, a terem megtelt, s a legtöbben családostól érkeztek. A lap tudósítója azonban felfigyelt rá, hogy noha Oroszországban szokás virággal köszönteni a művészeket a koncertek, színházi előadások után, Bocellitől a moszkvai elit a jelek szerint sajnálta (a szintén nem olcsó) virágot, s egy szállal sem tisztelte meg. Az ugyanezen lap kulturális rovatában közölt kritika nem volt valami lelkes: megállapította, hogy az énekes mindenesetre jobb teljesítményt nyújtott, mint korábban a moszkvai Olimpiai stadionban, ahol hangja ijesztően fáradtnak tűnt.

A kritikus fájlalta, hogy a természetes, akusztikus hangzás teljesen hiányzott, még az első sorokban is minden csak a mikrofonokon át, erősítve volt hallható. Hozzátette: nem tudja, mire képes a terem, amely állítólag számos módon átalakítható, de ezen az estén olyan volt, mint az utóbbi tíz évben épült többi európai koncertterem. A Barvikha Luxury Village a minimal design jegyében 2005-ben épült, szállodát, gyógyfürdőt, bevásárló központot és koncerttermet magában foglaló komplexum Moszkva legdrágább környékén. Butikjaiban Guccitól Cavallin át Armaniig csakis a legdrágább divatcégek holmijait árulják, mégpedig olyan árakon, hogy a boltosoknak nem kell izgulniuk, amiért vásárlót többnyire alig látni.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kpi.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva