Hírek

2009.02.20. 12:08

Cozma-gyilkosság: megkezdődött Raffael és Németh kihallgatása

Veszprémben megkezdődött a Cozma-gyilkosság két, Ausztriában elfogott gyanúsítottjának kihallgatása. Raffael Sándort és Németh Győzőt kora délelőtt adták át a magyar nyomozóknak Hegyeshalomnál az osztrák hatóságok.

BAMA

[caption id="" align="aligncenter" width="460"] Raffael Sándort és Németh Győzőt kora délelőtt adták át a magyar nyomozóknak Fotó: Veszprémi Napló
[/caption]

Vallomásaik ismeretében, egyéb bizonyítékokra alapozva lehet majd kezdeményezni előzetes letartóztatásba helyezésüket - mondta a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője. A két férfit még a késelést követő napon fogták el Ausztriában. Velük együtt összesen már 5 ember van őrizetben a kézilabdásokat ért támadás miatt.

A rendőrség szerint a tanúvallomások egyértelműen azt igazolják, hogy Raffael szúrta le Cozmát. Rendőrkézen van Sztojka Iván, aki múlt csütörtökön éjszaka önként jelentkezett a veszprémi rendőrségen, illetve a hét elején Budapesten fogták el a bűnügy negyedik gyanúsítottját, a 32 éves P. Gábort. A gyanúsítottak közül Sztojkát 30 napra előzetes letartóztatásba helyezte a bíróság.

Előzetes letartóztatásba helyezte a Veszprémi Városi Bíróság pénteken B. Csaba 47 éves zalaegerszegi lakost, akit a rendőrség a Cozma-gyilkossággal összefüggésben vett őrizetbe a zalai megyeszékhelyen.

Váradi Piroska arról nem nyilatkozott, hogy a szerdán őrizetbe vett B. Csabát mivel gyanúsítják a Cozma-ügyben. Nem kívánt nyilatkozni védence előzetes letartóztatásával kapcsolatban B. Csaba ügyvédje sem.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kpi.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva