Hírek

2009.02.06. 19:12

Csak előleget fizet a Malév

A Munkaügyi Főfelügyelőségen tesz bejelentést a Légiközlekedési Egyesült Szakszervezet (LESZ), miután a Malév csütörtökön nem fizette ki 850 dolgozó bérét – közölte pénteken a szakszervezet.

BAMA

A LESZ emlékeztetett rá, hogy a vállalatnál 2007 közepe óta változatlanok a bérek. Ezért a szakszervezet bértárgyalásokat is kezd, amelyeken azonnali fizetésemelést követel a cégnél dolgozóknak. A Malév csütörtökön hivatalosan tájékoztatta a dolgozóit arról, hogy februárban a bért két részletben fizeti ki, és az első 50 ezer forintot pénteken már át is utalta – közölte pénteken Németh Krisztina, a Malév szóvivője. A második részletet a február 10-i közgyűlést követő napokban tervezik kifizetni a késedelmi kamattal együtt.

A Malév egyik alvállalkozója, az Airport Security Kft. korábban felszámolási eljárás indításával fenyegette meg a Malévet egy kétszázmilliós tartozás miatt. Két fél később megállapodott abban a fizetés átütemezésében, s a Malév már átutalt 45 millió forintot. Felvetődött, hogy az orosz VEB bank – a korábbi tulajdonos, Borisz Abramovics után a Malév közvetett tulajdonosa, üzemeltetője a szintén orosz Aeroflot – részt vesz a Malév válságkezelő intézkedéseiben, de ez attól függ, hogy a magyar fél hogyan vesz részt a légitársaság anyagi helyzetének javításán.

-->

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kpi.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva