Hírek

2009.02.16. 06:20

Csepregi Gyula életműdíjat kapott

Csepregi Gyula szaxofonművész lett a Magyar Jazz Szövetség Szabó Gábor Életműdíjasa.

BAMA

A világhírű magyar gitáros nevét viselő Szabó Gábor Életműdíjat olyan, lehetőség szerint magyar származású művész kapja, aki életművével, művészi és szellemi tevékenységével hozzájárult a magyar dzsesszművészet fejlődéséhez, a magyar zenei élet gazdagításához, nemzetközi elismertségéhez.

Az 51 esztendős Csepregi Gyula a szakma megítélése szerint Magyarország vezető szaxofonosa, kísérletező muzsikus. Csaknem 500 hazai kiadványon hallható játéka, szinte nincs olyan neves hazai előadó, akinek felvételén ne szerepelne. A Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem volt tanáraként számos fiatal szaxofonost indított el. A jelenleg önállóan működő Stúdió 11 szólistája több mint 20 éve, néhány éve művészeti vezetője.

Tagja volt Pege Aladár együttesének, alapítója a Magyar Jazz Quartettnek. Az In Line nevű formációt 20 éve alakította, több mint 15 albumot készített. Maloschik Róbert, az MR3-Bartók Rádió dzsessz-szerkesztője az idén alapított Pernye András-díjat vehette át szombaton, a Magyar Jazz Szövetség közgyűlésén.

-->

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kpi.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva