Hírek

2009.02.14. 06:22

Csipkelődve is őszintén

Volt tanító, utcai muzsikus, színész, újságíró Pécsett. Kárász Róbert, a TV2 Mokka műsorvezetője producerként is dolgozik.

Rados Virág

– A csipkelődés a munkastílusa, vagy ilyen a természete?
– Hiszek benne, hogy a tévében akkor leszünk hitelesek és szerethetők, ha a képernyőn ugyanúgy viselkedünk, mint az életben. Érzelmes ember vagyok, de kemény és határozott. Sokra becsülöm az őszinteséget, és ennek érdekében pikírt is tudok lenni.

[caption id="" align="aligncenter" width="465"] Kárász Róbert: a rutin fontos, hiszen magabiztosságot ad, a felkészültség pedig hitelességet.
[/caption]

– Az irónia akkor megy, ha az ember jól ismeri a témát.
– Bármit csináltam az életben, mindig és mindenre maximálisan felkészültem. A rutin fontos, hiszen magabiztosságot ad, a felkészültség pedig hitelességet. A riportalanyok és a nézők jó beszélgetésre vágynak. A vendégek néha nem őszinték, ilyenkor megpróbálok mindent kihozni belőlük. Izgalmas játék. Nehezen lehet engem megvezetni. Claudiával szintén szócsatázunk és csipkelődünk, a nézők imádják, amikor egymást osztjuk.

– Úgy tudjuk, korábban utcai zenéléssel is foglalkozott. Meséljen erről!
– Engem a szüleim úgy neveltek, hogy ha valamit szeretnék elérni, azért dolgozzak meg. Az utcai zenélés is így jött: magamnak kellett a pénzt előteremtenem. Diákkoromban Pécsett és Keszthelyen gyakran kiálltunk egy kedves barátommal játszani. Én gitároztam: Beatlest, Fonográfot, Kft-t, Illést, Simon és Garfunkelt.

– A színpad is vonzotta. Miért nem lett színész?
– Középiskolásként tagja voltam egy amatőr társulatnak. Sokakat láttam csalódni, amikor harmadszor-negyedszer sem vették fel őket a főiskolára. Elhatároztam, hogy csak akkor adom erre a pályára a fejemet, ha elsőre bekerülök. A harmadik rostán estem ki.

Kárász Róbert televíziós műsorvezető, producer

SZÜLETETT: Szigetvár, 1969. november 1.

TANULMÁNYOK: Kaposvári Csokonai Vitéz Mihály Tanítóképző Főiskola, MÚOSZ

CSALÁD: a 12 éves Anna Flóra és a 3 éves Rozi Fruzsina édesapja

– Később mégis szerepelt.
– Régi ismerősöm, Moravetz Levente operettet rendezett, és felkért egy kisebb szerepre. Így lettem a Pécsi Nemzeti Színházban a Sybillben a herceg szárnysegédje. Egyébként három évig tanító voltam, és újságíróként dolgoztam.

– Szerették a gyerekek?
– Imádtak, és én is őket. A mai napig tartom a kapcsolatot az akkori hat-nyolcévesekkel. Többségük sikeres felnőtt lett, büszke vagyok rájuk.

– A Mokka mellett a 10! és a hamarosan induló pokerstars.hu című műsor producere. Utóbbi miről szól?
– Népszerű emberek pókereznek benne. A játékot Korda György, a póker magyarországi nagykövete közvetíti, Balázs Klárival és Nacsa Olivérrel.

TANULMÁNYOK: Kaposvári Csokonai Vitéz Mihály Tanítóképző Főiskola, MÚOSZ

CSALÁD: a 12 éves Anna Flóra és a 3 éves Rozi Fruzsina édesapja Kárász Róbert: a rutin fontos, hiszen magabiztosságot ad, a felkészültség pedig hitelességet. Kárász Róbert -->

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kpi.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva