Hírek

2009.02.15. 11:55

Elengedte a rendőrség az előállítottakat

Elengedte a rendőrség azt a hat embert, akiket a szombaton tartott demonstrációval kapcsolatban elrendelt fokozott ellenőrzés idején állítottak elő - közölte a Budapesti Rendőr-főkapitányság sajtóügyeletese.

mti

A „becsület napja” elnevezésű szombati megemlékezésen több mint ezren vettek részt Budapesten, a Hősök terén. A többségében fekete ruhás, bakancsot viselő, kopaszra nyírt fiatal azért gyűlt össze a téren, hogy 1945. február 11-ére emlékezzen, amikor a magyar és német csapatok kitörtek a Vörös Hadsereg által körbekerített budai Várból.

Kalyó László, a BRFK sajtóügyeletesének ismertetése szerint a rendőrök szombaton négy külföldi férfit állítottak elő a Podmaniczky utcából, mert közbiztonságra veszélyes eszközöket találtak náluk. A Keleti pályaudvarról egy nőt azért állítottak elő, mert nem tudta hitelt érdemlően igazolni magát, egy férfinél pedig kábítószert találtak. Mindegyiküket elengedték, szabálysértési, illetve büntetőeljárást indítottak ellenük - közölte a sajtóügyeletes. Szombaton a rendőrség egy embert körözés miatt is elfogott.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kpi.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva