Hírek

2009.02.25. 13:55

Életveszélyesen megfenyegettek egy enyingi cigány családot

Életveszélyesen megfenyegették a Fejér Megyei Cigány Kisebbségi Önkormányzat alelnökét, az Enyingi Cigány Kisebbségi Önkormányzat képviselőjét, id. Raffael Jánost és családját. A fenyegetésről id. Raffael János számolt be.

mti

A család hétfőn délelőtt kapta meg a postán feladott fenyegető  levelet, amelyben a többi között az állt: "szemet szemért; halál a gyilkosokra" - mondta el id. Raffael János, aki a fenyegetés miatt  feljelentést tett a rendőrségen. Közölte, családja retteg, félnek, hogy Tatárszentgyörgy után  Enying következik majd. Ifj. Bogdán János, az Országos Cigány Önkormányzat szóvivője az  MTI-nek azt mondta, azonnali határozott fellépést várnak az  ügyészségtől és rendőri védelmet kérnek a család részére.

Id. Raffael János fiát korábban a rendőrség előzetes letartóztatásba helyezte az enyingi benzinkútnál történt csoportos garázdaság ügyében. Az enyingi benzinkútnál február 15-én este egy 15-20 fős, egyikük - id. Raffael János fiának - születésnapját ünneplő társaság italosüvegekkel dobált meg több, a töltőállomáshoz érkező autót. A kiérkező rendőröknek azt mondták, hogy az ismeretlen autósok rájuk támadtak, ők csak védekeztek  Az enyingi Raffael család - mint azt Bogdán János az MTI-nek elmondta - nem áll rokonságban Raffael Sándorral, a veszprémi Cozma-gyilkosság gyanúsítottjával.

mti -->

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kpi.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva